شلوار جین

تاریخچه‌ی شلوار جین

5/5 - (1 امتیاز)

شلوار جین به شلوارهایی میگن که از جنس denim یا دانگره (dungaree) ساخته میشن. مدارک اصلی تاریخچه‌ی این جنس از پارچه در اثر یه رویداد آتش‌سوزی از بین رفتن ولی بر اساس یه سری شواهد مربوط به پیدایش denim، پارچه‌ی جین در ابتدا در فرانسه کشف شده بود. فرانسه کشوریه که در دنیا به خاطر زیبایی و فشن معروفه و جای تعجب نداره که یکی از المان‌های مهم فشن سرآغازی از این سرزمین داشته باشه.

در واقع اولین پارچه‌ای که بعدها به عنوان اختراع جین شناخته شد serge de Nimes نام داشت که پارچه‌ای محکم و بادوام بود و در ایتالیا مورد استقبال قرار گرفت. اما تلاش ایتالیا برای ساخت و تولید اون با شکست مواجه شد. در سال ۱۸۷۳ شخصی آلمانی‌تبار به اسم لوی استراوس (Levi Strauss) که به نیویورک مهاجرت کرده بود با همکاری یک خیاط به نام Jacob Davis در سان‌فرانسیسکوی آمریکا شروع به ساخت و تولید پارچه‌هایی با جنس جین می‌کنن. بعدها ایده‌ی ساخت شلوار از این نوع پارچه توسط یکی از مشتریان لوی و جیکوب داده میشه چرا که به دنبال خرید شلواری بوده که دوام بالایی داشته باشه.

این مشتری با استفاده از مس (copper) شلوار رو محکم‌تر می‌کنه و گزارش کارش رو برای لوی استراوس ارسال می‌کنه. مدت‌ها بعد به علت کارآیی بالا و دوام این شلوار تولید انبوه اون آغاز میشه، کارخانه‌های بزرگ‌تر شروع به تولید این جنس می‌کنن و به این صورت پدیده‌ای به اسم شلوار جین متولد میشه.

از پارچه‌ی آبی رنگی که دیویس از استراوس می‌خره و مس که قهوه‌ای رنگ هست یه ترکیب رنگی خاص به وجود میاد که هنوز طرفدار داره و یه استایل تیپیکال همراه با شلوار جین از این دو رنگ یعنی آبی و قهوه‌ای ساخته میشه.

محبوبیت شلوار جین

مدتی طول می‌کشه تا لوی و جیکوب شلوار جین را به تولید انبوه برسونن و ابتدا از این کالای جدید به عنوان شلوار کمری یاد می‌کردن. به خصوص در بحبوحه‌ی کشف طلا در قرن نوزدهم در کالیفرنیا، جویندگان طلا و معدنچیان به پوشیدن این استایل روی آوردن و یواش یواش به معروفیت اون افزودن. هنوز شلوار جین یا denim بار معنایی ماجراجویی و مقاومت را با خود به همراه نداشت و بیشتر محکم و مقاوم بودن این پارچه توجه کارگران و کاشفان طلا را به خود جلب کرده بود.

در حدود سال ۱۹۳۰ به دلیل گرایش مردم به کارآمدی و کیفیت کالاهایی که استفاده می‌کردن شلوار جین طرفدار پیدا کرد و وارد بازار شد. در سال‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۵۰ یکی از تفریحات آمریکایی‌ها این بود که برای تعطیلات به ایالت‌های مختلف آمریکا بروند و مانند یک کابوی زندگی کنن. شلوار جین هم یک جزء جدایی ناپذیر از این فرهنگ و لباس بود. خوانندگان و بازیگرانی مثل الویس پریسلی و مارلو براندو با استفاده از این استایل آن را وارد صحنه‌ی مد و فشن کردن. مرلین مونرو به عنوان یک چهره‌ی سرشناس با بازی در یک فیلم ۱۹۵۲ شلوار جین رو به جامعه‌ی زنان معرفی کرد و بعدها با شخصیت‌های مختلف فیلم‌ها و پرداختن به تاریخچه و پیدایش این آیتم، جین نماد استقامت، ماجراجویی، مد، زیبایی و فشن شد.

شلوار جین در سال‌های جنگ

شلوار جین در آمریکا محبوبیت بسیاری پیدا کرد و هالیوود نقش زیادی در این محبوبیت داشت. اما اولین کسانی که شلوار جین را به جامعه‌ی جهانی معرفی کردن سربازان آمریکایی بودن که در جنگ جهانی ۱۹۵۰ به اروپا و چین رفته و در اوقات فراغت از خدمت این نوع لباس رو بر تن داشتن.

این شلوار نماد شجاعت، مقاومت و ماجراجویی شد و دوستداران این سربازان یعنی بریتانیایی‌ها و دیگر هم‌پیمانان آمریکا به همراهی و تقلید از اون‌ها روی آوردن و شلوار لی یا همون جین تبدیل به مد جهانی شد.

دیدگاهتان را بنویسید